Ratatouille

Diumenge passat vaig anar a veure la nova pel.lícula de la Pixar, les anteriors (Cars, Los Increibles, Buscando a Nemo) són molt bones i tenia ganes de veure si aconseguien mantenir el nivell amb aquesta.

El cert és que la història és prou inversemblant, Remy és una rata que té una gran passió per la cuina, i acomplirà el seu somni de cuinar en un dels millors restaurants de París. Per fer-ho formarà equip amb Linguini, un ajudant de cuina que no en té ni papa de cuinar. Entre tots dos se les enginyen per establir una forma de comunicar-se, de tal manera que Remy li va indicant a Linguini el que cal fer per preparar els plats.

La idea pot semblar rocambolesca però el cert és que funciona. La clau està en la passió que transmet la pel.lícula per la cuina, que crec és la base que suporta tota la història. Aquells que els agradi cuinar, provar receptes, descobrir nous plats, provar nous ingredients… i també els que els agradi la cuina de restaurant, menús de degustació, etc. aquesta pel.lícula és per ells. A més si ets un enamorat de París llavors ja ho tens tot, perquè és on transcorre la història, que sens dubte ret un homenatge a la que sempre s’ha dit que és una de les millors cuines del món. Segons tinc entès la pel.lícula està arrasant a França, i no és d’estranyar.

La pel.lícula Déu n’hi do el que dura per ser un film d’animació, 110 minuts. Hi ha moments d’acció, moments graciosos, i d’altres que pel meu gust jo eliminaria, però en general ho té tot per entretenir i agradar. Surts del cine amb un somriure als llavis, indicador fidedigne de que la pel.lícula compleix el seu objectiu.

Pixar ja està preparant una nova història per l’estiu de l’any que ve. Podeu veure’n el teaser trailer en el següent link.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Ratatouille

  1. kctrece diu:

    Aquest tipus de cinema es una joia visual, critics i public es posen d’acord, aixó agrada. Si a més la seva duració es de gairebé dues hores, significa q posar tot el material i poqueta cosa a quedat fora.
    Amb una mica de sort, Pixar no será la “nyonya” Disney del 3D.

    Salutacions.

Els comentaris estan tancats.